Onze mensen

Claudia van Domburgh

👩‍💼 Gemeenteraadslid en fractievoorzitter

🏠 Oudenbosch

Claudia van Domburgh is fractievoorzitter voor de fractie van PvdA-GroenLinks en gaat voor haar derde periode de Halderbergse raad in. De afgelopen acht jaar heeft zij zich ingezet binnen de raad, onder meer binnen het sociaal domein. Zij hoopt dit de komende vier jaar door te kunnen zetten. 

“Als eenpersoonsfractie heb ik het afgelopen jaar veel werk verzet. Toch wil ik nog meer bereiken. Er is nog enorm veel te doen in Halderberge. De wooncrisis vraagt om een sociale aanpak, er is nog altijd veel te veel armoede en de gemeente loopt niet bepaald voorop met duurzaamheid.”

Mark Hoefnagels

👨‍💼 Burgercommissielid, webmaster en beheerder sociale media

🏠 Hoeven

Mark Hoefnagels (Hoeven) is inmiddels zo’n vijf jaar op verschillende wijzen actief geweest binnen de partij en de lokale politiek, onder andere als ad-interim bestuurslid. Inmiddels is Mark burgercommissielid.

“Er is veel winst te behalen in onze gemeente. Er gaat veel goed, maar er kan ook enorm veel beter. Op het gebied van duurzaamheid en het beschermen van onze leefomgeving moeten we onze verantwoordelijkheid actiever nemen als Halderberge. Er is ook een flinke sociale stap nodig om onder andere de wooncrisis op te lossen.”

Rohini van Gastel

👩‍💼 Burgercommissielid

🏠 Bosschenhoofd

Rohini van Gastel (Bosschenhoofd) is een ambitieuze vrouw die veel wil betekenen voor Halderberge. Als rasechte sociaaldemocraat hoopt de Bosschenhoofdse van Halderberge een mooiere gemeente te maken door meer in te zetten op duurzaamheid en sociaal beleid.

“De kloof tussen inwoners en politici wordt steeds groter, terwijl het vertrouwen in politici steeds kleiner wordt. Het is tijd voor verandering. Ik wil dichtbij de mensen staan en gehoor geven aan mensen die zich machteloos voelen. Ik wil me inzetten voor een groener, schoner en socialer Bosschenhoofd en Halderberge.”

Christ Kalis

👨‍💼 Secretaris

🏠 Oudenbosch

Christ is een ervaren rot in de lokale politiek. Als echte Oudenboschenaar is hij al jarenlang actief als secretaris bij PvdA Halderberge. Daarnaast is hij actief lid van de vakbond FNV, waar hij onder andere belastingadvies geeft. 

“De gemeente moet toegankelijk zijn voor iedereen. Ook moet het een stuk milieuvriendelijker en zeker socialer.”

Jan Tax

👨‍💼 Penningmeester

🏠 Oudenbosch

Jan zit sinds jaar en dag bij de lokale afdeling van de Partij van de Arbeid. Als penningmeester houdt hij de financiële zaken op orde. In 2021 mocht Jan een lintje in ontvangst nemen voor zijn jarenlange inzet voor onder andere de FNV en de WMO Raad in Halderberge.

“Ik help graag mensen. Ik vind dat iedereen goed mee moet kunnen doen in de maatschappij, jong en oud. Ik weet dat wij van PvdA GroenLinks Halderberge een mooie bijdrage daaraan kunnen leveren, dus ik hoop op een mooie verkiezingsuitslag.”

Leo Coret

👨‍💼 Bestuurslid

🏠 Oudenbosch

Leo is al geruime tijd actief binnen de lokale politiek. In verschillende functies heeft hij zich hard gemaakt voor een milieuvriendelijker en eerlijker Halderberge.

“Een groene toekomst voor onze gemeente: goed geïsoleerde huizen met lager energieverbruik, schone lucht en veel groen om je heen. Halderberge, waar sociaal contact, ontmoeting en verbinding tussen mensen centraal staan op basis van gelijkwaardigheid.”