PvdA-GroenLinks publiceert haar kandidatenlijst

Claudia van Domburgh is verkozen als lijsttrekker voor PvdA-GroenLinks Halderberge. Het huidige raadslid gaat voor haar derde periode in de Halderbergse raad. De Oudenbossche hoopt op een succesvolle campagne. De afgelopen acht jaar heeft zij zich ingezet binnen de raad, onder meer binnen het sociaal domein. Zij hoopt dit de komende vier jaar door te kunnen zetten. Als eenpersoonsfractie heeft zij het afgelopen jaar veel werk verzet. Toch wil ze nog meer bereiken: “Er is nog enorm veel te doen in Halderberge. De wooncrisis vraagt om een sociale aanpak, er is nog altijd veel te veel armoede en de gemeente loopt niet bepaald voorop met duurzaamheid”, aldus de lijsttrekker.

Als nummer twee op de lijst volgt huidig fractiemedewerker Aron de Hoop (22) uit Stampersgat. In de afgelopen drie jaar heeft hij zich als fractiemedewerker klaar kunnen stomen voor ‘het echte werk’ door op de achtergrond mee te draaien. Op nummer twee staand hoopt hij verkozen te worden in de gemeenteraad om van Halderberge een groenere en socialere gemeente te maken. Daarnaast wil hij graag de jongeren betrekken in het lokale politieke proces. “Jongeren hebben de toekomst. Op dit moment worden zij naar mijn mening onvoldoende betrokken bij gemeentelijke besluitvorming en plannen. Ik wil graag de brug slaan tussen lokale politiek en de Halderbergse jeugd.”

Daarna staat op de derde plek op de lijst Mark Hoefnagels (23) uit Hoeven. Inmiddels is hij zo’n drie jaar op verschillende wijzen actief geweest binnen de lokale politiek, onder andere als ad interim bestuurslid. Op vier vinden we in Rohini van Gastel een ambitieuze vrouw die veel wil betekenen voor Halderberge. Als rasechte sociaaldemocraat hoopt de Bosschenhoofdse van Halderberge een mooiere gemeente te maken door meer in te zetten op duurzaamheid en sociaal beleid.

De top vier van onze kandidatenlijst

De lijst is bij een algemene ledenvergadering op 16 november unaniem vastgesteld. Een bedank- en feliciteerrondje kon door de huidige situatie omtrent covid-19 niet. “Dat moeten we dan maar bewaren voor een goed verkiezingsresultaat,” aldus Van Domburgh.

Vanaf nummer vijf staan op de kadidatenlijst Leo Coret (Oudenbosch), Jan Tax (Oudenbosch), Christ Kalis (Oudenbosch) en Frans Buijs (Hoeven).